Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Taziye..
15/05/2014
Zibeç Yıl Sonu Etkinlikleri
25/05/2014

Charles Aznavour 90 Yaşında

22 Mayıs 2014 ; büyük üstad 90. doğum gününü kutladı.
Şahnur Vağinag Aznavuryan -Charles Aznavour- .
22 Mayıs 1924 tarihinde Paris’te tüm dünya Ermeni’lerinin gururu büyük şarkıcı dünyaya gözlerini açtı . 60 tane filmde gözüken Aznavour , 100 milyondan fazla kaydı bugüne kadar satıldı. 9 yaşındaki ilk performansında Charles Aznavour ismini aldı. İlk sahneye çıktığında Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Atatürk , ABD başkanı Roosvelt, Almanya şansölyesi Adolf Hitler’di. Daha sonra şarkıcılık kariyerinde kendisine yardımcı olan  Edith Piaf ile tanıştı. Olympia’da konser verdi . 1988 Ermenistan depreminde insanların yaralarını dindirmek ve acılarını paylaşmak için maddi ve manevi bir kampanya düzenledi.
Yerevan’da bir sokağa Charles Aznavour’un ismi verildi. UNESCO’nun Ermenistan temsilcisi ve İsviçre’nin Ermenistan Büyükelçisi oldu. Fransa’da Légion d’honneur ödülünü aldı .

Aznavour’un 90. doğum gününü kutlamak için Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bir kutlama mesajı paylaştı :

“Dear Charles, 
“I warmly congratulate you on your 90th birthday anniversary.
“You are a great artist, great Armenian and great man. Each meeting with you is a festive occasion for us. We are proud of being your contemporaries and we enjoy your presence, songs and sayings. 
“I am deeply impressed by you magnificent jubilee concert in Yerevan. 
“I once again congratulate you on your glorious jubilee and wish you, the most glorified Armenian in the world, new success I your creative life, public and political activities.” 



Sevgili Charles, Doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlarım. Siz büyük bir sanatçı, büyük bir Ermeni  ve büyük bir insansınız. Sizinle her görüşmemiz bir bayramdır. Sizin varlığınız , sanatınızdan zevk almak bir mutluluk. Yerevan’daki muhteşem konserinizden çok etkilendim. Size, dünyanın en ünlü Ermeniye, sağlık ve yeni başarılar dilerim”.

Kutlama mesajı kaynakhttp://www.ermenihaber.am/?lang_id=1&news_=4&cur_news=1674


e-mail :  ermenikulturu@gmail.com
twitter : @ErmeniKulturu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir